Halsnøy kloster inviterar til Nyttevekstkurs på Halsnøy kloster lørdag 20. og søndag 21.mai, kl. 10.00 – 15.00.
Kurset har påmelding /førehandsbetaling, sjå lenke under.
«Frivillige frå Noregs sopp- og nyttevekstforbund har i over 100 år lært bort artskunnskap om ville vekster og korleis du kan bruke dei til å lage mat, tekstilar, fargestoff og mykje anna.
Blomster, blader, stengler, røter, bær. Det handlar om å ta fram att gamal kunnskap som har gått i «gløymeboka» – og det handlar om å ta i bruk dei verkeleg kortreiste og bærekraftige matvarene som gourmetkokkane elsker. Såleis ser vi både framover og bakover.»
Nyttevekst kurs Halsnøy kloster: Grunnleggende kurs i spiselige planter.
Kurset omfattar teori om planter og eigenskaper, plukkevett og korleis vi brukar plantene i mat.
Det vert lagt vekt på å vere ute i naturen og sje på voksestader
1. Les og lær om andre spiselege planter og alt du kan bruka dei til.
2. Få tips om matlaging og mange gode oppskrifter
Vi startar lørdag kl 10.00 med 1-2 timer teori før vi går ut og plukker.
Etter turen renskas planter og vi undersøkjer det vi har tatt med heim.
Søndag: tur og matlaging, oppmøte kl 10.00
Områder vi skal gå tur i vil være spanande, det kan finnast planter som har utspring frå klosterhagen, som vi vil fokusera på.
Kursleiarar:
Sigrid Lauridsen, sertifisert nyttevekst kyndig, sanker
Anne-Kjersti Aarhus, soppsakkyndig, sanker, pedagog
Lie Gaard : produksjon av konserver med smak av naturen. https://www.facebook.com/liegaard?locale=nb_NO
Pris pr. pers: kr. 1500.-
Påmelding HER